top of page

Var din egen chef

Genom vårdbemanningen tar du kontroll över ditt arbetsliv.

Du bestämmer när, var och hur du vill jobba, vi finns här för att hjälpa dig på vägen till det arbetslivet du vill ha.

Konsultrollen

Shutterstock_2288324639_edited_edited.pn

Att vara konsult är individuellt och kan innebära väldigt olika saker. Vissa gör det på heltid och andra som extraknäck vid sidan av sin ordinarie anställning eller vidareutbildning.

Som vårkonsult får man bred erfarenhet av många delar av vården, man kan bidra där behoven är som störst. 

När man kommer till en ny verksamhet är man oftast efterlängtad och alltid behövd. Skillnaden man gör för beställaren är reell och därför medför också konsultandet en högre lön än den som regionerna erbjuder för en heltidstjänst.

För dig som konsult innebär det att du får frihet att välja hur du jobbar. Somliga väljer att gå ner i arbetstid med bibehållen lön för att ägna mer tid åt sin familj eller hobby. Andra  väljer att göra det på heltid till en högre lön och få större ekonomisk frihet. Oavsett vad som motiverar och driver dig kommer det att finnas ett skräddarsytt upplägg just för dig. Allt börjar med en intresseanmälan.

Hur fungerar det?

Vi går igenom det steg för steg

18.png

Har du frågor eller funderingar om hur det är att jobba som vårdkonsult?
FAQ

pexels-felipe-queiroz-20100296.jpg
pexels-jonathan-borba-19550814.jpg
pexels-thirdman-5327659.jpg

Du är vår främsta ambassadör!

Som vårdkonsult är du en vital del i vårdapparaten och bistår verksamheter som är i stort behov av förstärkning. Ett uppdrag kan pågå allt från några dagar till flera månader eller år. Du får själv välja hur mycket tid du vill ägna åt konsultarbete och vart du vill arbeta. Vårt främsta mål är att hjälpa dig att lyckas i din roll. Din kontaktperson kommer att finnas med dig under hela uppdraget och så länge du du jobbar för Viraliv, vi tror på kontinuitet. 

 

Ibland kommer du som konsult till ett företag i en turbulent och känslig situation. Det kan röra sig om förhållanden med hög arbetsbelastning och kapacitetsbrist. Kraven på dig som konsult är höga och du ska vara trygg i din yrkesroll, agera med hög integritet och vara självgående. Men du är aldrig ensam och din kontaktperson är alltid tillgänglig att rådfråga.

Kontaktperson

Det första steget som konsult tar du tillsammans med din kontaktperson. Hen kommer att vägleda, föreslå nya uppdrag och vara den som leder förarbetet innan uppdraget. Till kontaktpersonen skickar du relevanta dokument och information såsom CV, Examensbevis, Specialistbevis, Tillgänglighet och Referenser.                                                                 

​​

Tillsammans kommer ni att förhandla om lön och ersättning. Lönesättningen är individuell och baseras på din erfarenhet och kompetens men också på vart i landet du jobbar och vilka förutsättningar som finns där.

När du fått ett uppdrag kommer du få ett digitalt anställningsavtal. Det ska signeras av dig som arbetstagare och din kontaktperson som representant för Viraliv.

 

Din kontaktperson kommer under uppdraget vara din närmsta chef och ansvara för att du fullföljer uppdraget utefter avtal men också förse dig med information, boende, resor och stöttning för att du ska lyckas så bra som möjligt. Vi gör det här tillsammans.

Är du Intresserad av att jobba som vårdkonsult? 

Gör en intresseanmälan så berättar vi mer

Sjuksköterska

Medical Consultation

Läkare

Undersköterska

leende sjuksköterska

Barnmorska

Ler Mogna Kvinnor

Socionom

Terapeut

bottom of page