top of page

 Frågor & svar 

Har du frågor eller funderingar om hur det är att jobba som vårdkonsult? 

24_edited_edited.png
 • Hur blir jag konsult?
  Du kan antingen göra en intresseanmälan här på hemsidan eller kontakta oss via telefon eller mail så återkommer vi alltid inom 24h!
 • Hur långa är uppdragen?
  Det kan variera väldigt mycket. Ett uppdrag kan vara allt ifrån bara några veckor till flera månader. Sedan kan du även välja bland olika typer av uppdrag. Det finns de på heltid, deltid, inhopp när det behövs och semesteruppdrag.
 • Vad tjänar man som konsult?
  Som konsult får du ersättning per timme inklusive semesterersättning och pension. Lönesättningen är individuell och det finns många faktorer som spelar in på hur mycket du tjänar. Några av dem är yrkeskompetens, erfarenhet, hur länge du har arbetat, var uppdraget är. Om uppdragsgivaren är privat eller offentlig spelar också roll. Det är vanligt att konsulter tjänar upp mot dubbelt så mycket som sin vanliga lön som tillsvidareanställd oavsett arbetskompetens.
 • vad behöver jag för att ta uppdrag?
  När du har skickat in intresseanmälan kommer en av våra konsultchefer att kontakta dig inom 24 timmar. Hen kommer att bli din kontaktperson när du jobbar hos oss. Till kontaktpersonen skickar du relevanta dokument och information såsom CV, Examensbevis, Specialistbevis, Tillgänglighet och Referenser. Vi gör också en kontroll hos IVO och socialstyrelsen.
 • Hur fungerar det att ta uppdrag i andra orter?
  Såklart erbjuder vi under uppdraget på ett av våra beprövade boendealternativ, hotell, vandrarhem eller egen lägenhet. Också resor till och från arbetsplatsen. Du ska inte behöva tänka på hur du tar dig till och från uppdraget.
 • Hur förbereder jag mig inför ett uppdrag?
  Du får vårt välkomstpaket med all information du behöver inför, under och efter ditt uppdrag. Du har alltid din kontaktperson du kan vända dig till. Vi finns här för dig!
 • Går det att söka flera uppdrag hos er samtidigt?
  Det går bra! Intresse för flera uppdrag kan anmälas samtidigt, men vi vill också vara ärliga och öppna med de verksamheter vi samarbetar med så att de vet att du även kommer att överväga andra uppdrag.
 • När får jag min lön?
  Du kan välja om du vill ha vecko- eller månadslön. Efter avslutad arbetsvecka skickar du din undertecknade tjänstgöringsrapport tillsammans med eventuella fakturor. Om du väljer att få betalt veckovis betalar vi så fort vi hinner, max 10 arbetsdagar efter att vi fått det. Väljer du månadslön får du betalt den 25:e varje månad alternativt närmaste arbetsdag.
 • Kan jag jobba som konsult för er samtidigt som jag har kvar mitt fasta jobb?
  Det går jättebra. All tid du kan lägga på konsultarbete är värdefull!
Läkarens Desk
bottom of page